انواع دوربین های مدار بسته cctv (حفاظتی،امنیتی و نظارتی)

ویژگی‌های امنیتی، نظارتی و حفاظتی دوربین‌های مداربسته (CCTV) این امکان را فراهم می‌آورد تا بتوان به بهترین وجه از افراد، اموال و دستگاه‌های ارزشمند محافظت نمود. شرکت دژ ایرانیان از سال 1389 شروع به فعالیت در حوزه الکترونیک نمود. یکی از زیر شاخه‌های این شرکت تحت عنوان دپارتمان حفاظت و امنیت، با تمرکز بر سامانه‌های نظارت تصویری توانست سهم بزرگی از بازار دوربین‌های مداربسته را به خود اختصاص دهد. سبد کالایی شرکت دژ ایرانیان شامل دوربین مداربسته آنالوگ، دوربین مداربسته تحت شبکه، دوربین مداربسته HD-SDI، دوربین مدار بسته AHD، دوربین مدار بسته HDCVI و دوربین مدار بسته HDTVI می‌باشد . شرکت دژ ایرانیان انواع سیستم‌های مداربسته کاملی را به فروش می‌رساند که از پیش پیکربندی شده و نصب آنها آسان است. شرکت دژ ایرانیان آماده عرضه جدیدترین دوربین‌های مداربسته به مصرف کنندگان، فروشندگان و نصب کنندگان سیستم‌های امنیتی با مناسب‌ترین قیمت است.

شرکت دژ ایرانیان جدیدترین مدل های دوربین مدار بسته را از برندهای معتبری نظیر پاناسونیک panasonic، بوش bosch،کمپیون campion، کمدکسcamdex و پلارکس polarex به بازار عرضه می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره  02188392736 تماس حاصل نمایید یا از طریق شماره تلگرام09203194360 و آیدی تلگرام dezhiranian@ سوالات خود را مطرح نمایید.

کمدکسپلارکسکمپیون
بوشپاناسونیک

طراحی سیستم مداربسته


با توجه به این که دوربین مداربسته بخشی از رویکرد امنیتی چندلایه است، نخستین گام برای طراحی این سیستم، ارزیابی جامع نیازهای مصرف کننده است تا اطمینان حاصل شود که تمامی خطرهای امنیتی شناسایی شده و اقدامات لازم برای حفاظت در برابر آنها لحاظ شده است. شفاف‌سازی نیازها، ارزیابی و بازبینی کامل سایت، انتخاب تجهیزات مناسب و نصب مواردی است که هنگام طراحی سیستم دوربین مداربسته باید در نظر گرفته شود.

تعریف ضروریات سیستم دوربین مداربسته

پیش‌ شرط اجرای مناسب سیستم دوربین مداربسته در هر موسسه‌ای، ارزیابی ویژگی‌های خاص هر سایت است. این ارزیابی توسط گروهی از متخصصین مجرب با تخصص‌های مختلف انجام می‌شود. تشکیل این گروه تخصصی بین‌رشته‌ای برای تعیین نیازهای اجرایی و عملکردی ضروری است. ضروریات عملکردی شامل تعیین ناحیه نظارتی، برای مثال محوطه ساختمان یا نقاط دسترسی می‌شود. از سوی دیگر در ضروریات اجرایی تعریف می‌شود که دوربین مداربسته چه اطلاعاتی را ضبط خواهد کرد.

تیم طراحی بین‌رشته‌ای

سازمان‌دهی با تشکیل گروهی متشکل از متخصصین شروع می‌شود که می‌توانند راهنمایی‌های ارزشمندی را در زمینه فرایند طراحی دوربین مداربسته ارائه دهند. تیم طراحی سیستم باید در تمامی مراحل پروژه، از جمله ارزیابی نیازها، تعریف ضروریات، طراحی و جانمایی سیستم، خرید تجهیزات، نصب و امتحان نهایی سیستم مشارکت داشته باشد. اعضاء گروه طراحی باید از رشته‌های داخلی مختلف، مانند امنیت، حفاظت و مدیریت و همچنین از میان افرادی انتخاب شوند که در تماس مستقیم با اموال و املاک تحت حفاظت قرار دارند یا وظیفه کنترل و تامین امنیت محل تحت نظارت را بر عهده دارند. این گروه با متخصصین امور خارجی، مانند برق‌کار، مهندس سیستم و کارشناس فن‌آوری اطلاعات (IT) همکاری خواهد کرد.

ارزیابی نیازها

ارزیابی کامل نیازها و خطرهای احتمالی به منظور تعیین موقعیت‌ها یا اموالی صورت می‌گیرد که نیاز به محاظفت و نظارت توسط سیستم امنیتی دارند. سازمان‌دهی دقیق، امنیت بنا و زیرساخت‌های حیاتی را افزایش می‌دهد؛ در یک سازمان‌دهی جامع اهداف کلی تجهیز کردن ساختمان با سیستم مداربسته برحسب ضروریات تعریف شده در محیط عملکردی مشخص می‌شود. در ارزیابی نیازها اطلاعات مربوط به چهار مجموعه ضروریات عملکردی، اجرایی، زیرساختی و ذخیره تصاویر گردآوری و آنالیز می‌شود.

  • ضروریات عملکردی: ضروریات پوشش‌دهی دوربین مانند نظارت بر محوطه، پارکینگ و انبارها؛ نظارت بر مسیرهای منتهی به ساختمان یا سازه‌های دیگر و فضاهای داخلی و نظارت بر اسکله تعریف می‌شود.
  • ضروریات اجرایی: قابلیت‌های قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته تعیین می‌شود. در واقع همین قطعات هستند که باید اطلاعات لازم را تحت هر شرایطی، طی ساعات روز یا شب، هنگام رعد و برق، در شرایط جوی مختلف و هنگام تغییرات دمایی ارائه دهند. ضروریات اجرایی باید تفصیلی و آزمایش‌پذیر باشد. برای مثال نظارت بر اسکله نیاز به دوربین مداربسته‌ای دارد که تصاویری واضح را در کلیه ساعات روز و شب ارائه دهد.
  • ضروریات زیرساخت: نیازهای مربوط به نصب یا دسترسی به کابل‌های سیم سخت یا فیبری، شبکه بی‌سیم و منابع نیرو باید به دقت تعریف شود تا سیستم دوربین مداربسته موفق و کارآمدی راه‌اندازی شود.
  • ضروریات مربوط به ضبط و ذخیره فیلم: خط‌ مشی موسسه درباره روش ذخیره‌سازی و آرشیو تصاویر دوربین CCTV باید مشخص شود.

بازبینی محل

تمامی جوانب تعیین و ساخت سیستم مداربسته در بازبینی محل بررسی می‌شود. بازبینی جزء لاینفکی از تعریف ضروریات است که بدون آن تعیین دقیق وظایف و نقش هر یک از قطعات ممکن نخواهد بود. هر زمان که ممکن باشد، باید سیستم دوربین مداربسته در مراحل ساخت و طراحی املاک جدید گنجانده شود تا اطمینان حاصل شود که کلیه ضروریات زیرساختی لازم به نحوی کافی درطراحی کلی اموال یا بنا گنجانده شده است.

ملاحظات مربوط به جانمایی سیستم

درون‌داد کلیدی در طراحی و تعریف ویژگی‌های جانمایی یک سیستم دوربین مداربسته بیرونی اطلاعاتی است که گروه بازبینی محل پس از گردآوری و آنالیز عکس‌های هوایی در اختیار می‌گذارد. این تصاویر را می‌توان از منابع مختلفی مانند عکس‌های ماهواره‌ای، استخدام کردن شرکت‌های فعال در این زمینه و برنامه‌های رایگان ایجاد نقشه تحت وب به دست آورد. عکس‌های هوایی اطلاعاتی را درباره مسافت‌های محل مورد نظر و نقاط کوری ارائه می‌دهد که در آن نقاط نیاز به پوشش‌دهی ویدئویی بیرونی وجود دارد. به علاوه می‌توان هنگام طراحی سیستم از عکس‌های هوایی و نقشه‌های تفصیلی برای قرار دادن علامت هشدار و اطلاعات تصویری استفاده کرد که برای طراحی جاده‌های تحت کنترل نیروهای حفاظتی مفید است.
بازبینی داخلی مشابه بازبینی خارجی است. اما این بار به جای عکس‌های هوایی از بلوپرینت (نقشه ساخت) یا ترسیمات مقیاس‌بندی و کشیده شده با نرم‌افزارهای رایانه‌ای استفاده می‌شود. این نقشه‌ها برای تعیین نقاط احتمالی قرارگیری دوربین به کار برده می‌شود تا پوشش‌دهی لازم از نقاط دسترسی، اموال مهم و میدان‌های دید مطلوب مشخص شود. غالباً نقاط قرارگیری دوربین مداربسته با استفاده از یک دوربین فیلمبرداری مشخص می‌شود و تصاویر ضبط شده از موقعیت‌های پیشنهادی دوربین بررسی می‌شود.
موقعیت قطب انتقال یکی از عامل‌های مهم در طراحی و جانمایی سیستم مداربسته است. ممکن است راه‌های انتقالی که از یک هاب انتقال اولیه کشیده شده است، به یک نقطه شکست بیانجامد که در آن قطع برق یک انتقال دهنده انتقال کلیه داده‌ها از دوربین‌های دیگر را غیرممکن می‌کند.

ملاحظات مربوط به طراحی سیستم دوربین مداربسته

هنگام طراحی و جانمایی سیستم دوربین مداربسته باید به عامل‌هایی چون نورپردازی، منبع نیرو، انتقال و قیمت سیستم توجه شود. علاوه بر این عامل‌های مهم مواردی چون نوع دوربین، لنز، نمایشگر، تسهیم کننده و قطعات دیگر نیز باید مد نظر قرار گیرد.
انتخاب قطعات تشکیل دهنده سیستم دوربین مداربسته فرایندی تکراری است که همزمان با مرحله طراحی پیش برده می‌شود.

نورپردازی

روش‌های نورپردازی، انتخاب دوربین و محل قرارگیری دوربین باید هنگام طراحی سیستم در کنار هم بررسی شود تا عملکرد مطلوب سیستم تضمین شود و هنگام اجرا در هر محیط خاص نیز مشکلی ایجاد نشود. میزان نور طبیعی و مصنوعی ضروریات خاصی را در هر ساعت از شبانه‌روز برای سیستم‌های بیرونی تعریف می‌کند. دوربین‌های بیرونی غالباً به لنزهایی با دریچه دیافراگم خودکار نیاز دارند تا تغییرات مربوط به میزان نور را جبران کنند. دوربین مداربسته داخلی برای جبران اثر نور زمینه، یعنی کنتراست بین میزان نور کم داخلی و نور زیاد بیرونی در ساعات روشن روز، به نرم افزار داخلی نیاز دارد. برای مثال نگهبان پس از جبران نور زمینه می‌تواند جزییات شخصی را که از روشنایی جلوی پنجره به سمت تاریکی حرکت می‌کند، به خوبی ببیند. نور مصنوعی کیفیت تصویر و عملکرد دوربین مداربسته را تحت الشعاع قرار می‌دهد.
انواع نور مصنوعی عبارت است از:

  • فلورسنت: این نوع نور در اصل برای فضاهای داخلی استفاده می‌شود و لرزشی 60 هرتزی تولید می‌کند که کیفیت تصویر را مخدوش می‌سازد.
  • نور ملتهب: برای مثال لامپ‌های هالوژن. این نوع نور برای روشن کردن فضاهای بزرگ خارجی به کار برده می‌شود. میزان مصرف انرژی این نوع نور بیشتر از بقیه است و اجراء آن نیز بیشترین هزینه را دارد.
  • لامپ‌های تخلیه با شدت بالا (HID): مانند لامپ سدیم با فشار بالا و پایین و لامپ هالیدهای فلزی. این نوع لامپ کم‌هزینه‌ترین اجراء را دارد. لامپ سدیم با فشار پایین نور زرد رنگی دارد که بازتولید رنگ واقعی شیء را در تصاویر فیلم مخدوش می‌کند. لامپ هالیدهای فلز بهترین انتخاب برای رزولوشن رنگ است. پس از آن که این نوع لامپ‌ها را روشن کردید، چند دقیقه طول می‌کشد تا لامپ به حداکثر روشنایی خود برسد.
  • مادون قرمز (IR): طول موج ساطع شده از این لامپ‌ها بسیار بلندتر از نورهای سفید است و چشم انسان آن را به سختی به شکل درخششی قرمز رنگ تشخیص می‌دهد یا کلاً از تشخیص آن عاجز است. دامنه روشنایی نور مادون قرمز بیشتر از نور سفید است و از آن برای مخفی کردن روشنایی دوربین مداربسته استفاده می‌شود. دایودهای نورافشان (LEDs)، انواع لیزر و فیلترهای روی لامپ‌های ملتهب نور مادون قرمز تولید می‌کنند.
  • LED: دایود نورافشان نوری بسیار روشن و شدید تولید می‌کند. لامپ LED بازده انرژی بالایی دارد و گرمای تابشی بسیار کمی تولید می‌کند. با توجه به این ویژگی‌ها استفاده از لامپ LED در سیستم‌های CCTV رو به فزونی است.

توزیع نیرو

هنگام طراحی سیستم توزیع نیرو باید به نکات متعددی توجه شود. با این توصیف شرط احتیاط آن است که در زمینه طراحی و نصب سیستم توزیع نیروی CCTV با مهندسین و برق‌کاران مشورت شود.
کافی نبودن نیرو یکی از رایج‌ترین مشکلات تجهیزات دوربین مداربسته و علت عملکرد نامنظم و غیرقابل پیش‌بینی سیستم است. داشتن یک منبع نیروی مناسب و مرتب شرط داشتن سیستمی کارآمد است. برای مثال احتمال دارد در روزهای گرم سال که دستگاه‌های تهویه بار سنگینی را به شبکه برق تحمیل می‌کند، برق نوسان قابل توجهی داشته باشد. بنابراین موسسات باید برنامه‌ریزی لازم را برای این شرایط داشته باشند و در صورت لزوم ژنراتور تهیه کنند. برای این که مطمئن شوید نیروی ورودی به تجهیزات سیستم CCTV پایدار است، کافی است میزان جریان و ولتاژ را در یک بازه زمانی کوتاه چند بار قرائت کنید یا برای نظارت درازمدت یک دستگاه ولتاژ رکوردر تهیه کنید. 
سیستم نیروی نامناسب کیفیت تصاویر کل سیستم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. جایگذاری قطعات مربوط به دریافت برق نکته مهمی است که هنگام طراحی سیستم باید به آن توجه شود. قرار دادن قطعات نیروی با ولتاژ پایین در نزدیکی خطوط با ولتاژ بالا باعث القاء جریان در سیستم ولتاژ پایین می‌شود و به این ترتیب کارکنان و تجهیزات را خطری جدی تهدید می‌کند. بالعکس اگر منبع نیرو بسیار دور باشد، برق نوسان پیدا می‌کند، به علاوه هزینه نصب نیز به دلیل نیاز به رساناهای بزرگتر برای کاهش افت ولتاژ در فواصل طولانی افزایش می‌یابد. بنابراین بهتر است منابع نیرو نزدیک به تجهیزات دوربین مداربسته باشد. همچنین توصیه می‌کنیم از منابع تغذیه بدون وقفه (UPSs) برای محافظت از تجهیزات و تنظیم جریان برق استفاده کنید. با توجه به این که انواع مختلفی از UPSs در بازار موجود است، دقت کنید که نوع متناسب با کاربرد مورد نظر خود را خریداری نمایید. همچنین تمهیدات لازم را برای تجهیزات برق پشتیبان هنگام قطعی و اختلال برق بیاندیشید. برای مثال بعضی از سیستم‌های مداربسته دارای دوربین‌های اولیه‌ای هستند که بر نقاط دسترسی اصلی متمرکز است، این دوربین‌های اولیه بیش از دوربین‌های ثانویه کار گذاشته شده در راهروهای داخلی به برق پشتیبان نیاز دارد و باید مدت طولانی‌تری برق‌رسانی شود. 
افزایش ولتاژ شدید و ناگهانی و جرقه زدن اتفاقات رایجی است که عملکرد دوربین مداربسته را مختل می‌کند. جرقه زدن برق یکی از علل متداول افزایش ناگهانی ولتاژ است که باعث از کار افتادن سیستم می‌شود و به قطعات اصلی تجهیزات داخل ساختمان آسیب می‌زند. هنگام طراحی باید تمام قطعات الکترونیک مجهز به حذف جرقه باشد تا خرابی و از کار افتادن سیستم کمتر شود. تصحیح‌گر حلقه زمین از اختلاف ولتاژ بین دو یا چند نقطه از سیستم یا در قطعات تغذیه شونده با منابع مجزا جلوگیری می‌کند. برای مثال تصحیح‌گر حلقه زمین قطعات مجزا را در یک پتانسیل زمینی یکسان قرار می‌دهد.
حالت ایده‌آل این است که قطعات سیستم CCTV دارای یک منبع تغذیه تنظیم شده داخلی باشد؛ اما این حالت غالباً به دلیل کاهش هزینه حذف می‌شود، به ویژه اگر دوربین‌ها ارزان قیمت باشد. منابع تغذیه‌ای وجود دارد که خوراک فیوزدار و تنظیم شده‌ای را از یک موقعیت مرکزی در تمام دوربین‌ها توزیع می‌کند.

انتقال تصویر

انتخاب حد واسطی مناسب برای انتقال تصاویر، مانند کابل کواکسیکال یا کابل‌های زوج به هم تابیده (UTP)، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های طراحی یک سیستم نظارتی باکیفیت است. ممکن است سیستمی مجهز به مرغوب‌ترین قطعات سخت افزاری باشد، اما اگر سیگنال‌های تصویری آن توسط حدواسط مناسب منتقل نشود، عملکرد تمام سیستم زیر سوال خواهد رفت. چنانچه حدواسط انتقال مناسبی انتخاب شود و نصب به درستی انجام شود، بسیاری از مشکلات رایج مربوط به کیفیت تصاویر مرتفع خواهد شد. به موازات تکامل تکنولوژی دوربین‌های مداربسته، شیوه انتقال تصاویر نیز از آنالوگ به دیجیتال ارتقاء یافته است. دوربین‌های جدید با قابلیت پروتکل داخلی (دوربین مداربسته تحت شبکه یا آی پی ) فایل فیلم فشرده را به صورت داده‌های دیجیتال منتقل می‌کند. نقطه ضعف دوربین‌های تحت شبکه این است که انتقال فایل تصویری نیاز به پهنای باند بالا دارد، در غیر این صورت کیفیت تصویر به شدت کاهش خواهد یافت. برای برطرف کردن این مشکل می‌توان stream ویدئو را از شبکه اولیه جدا کرد.

مقیاس‌پذیری

منظور از مقیاس‌پذیری دوربین‌های مداربسته قابلیت سیستم در پذیرش قطعات بیشتری مانند دوربین‌، افزایش حجم ذخیره و نمایشگرهای بیشتر است. ساختمان‌های بزرگ به دلیل محدودیت‌های مالی یا به منظور حصول اطمینان از عملکرد مناسب سیستم غالباً به تدریج تمام بخش‌ها را مجهز به دوربین مداربسته می‌کنند. بنابراین سیستم باید بتواند به راحتی ارتقاء نرم افزاری و سخت افزاری را بپذیرد.

قیمت

در یک برآورد قیمت دقیق باید تمامی جوانب چرخه عمر سیستم، از جمله برنامه‌ریزی، طراحی، نصب، اجرا، پشتیبانی و دستمزد کارکنان پوشش داده شود. به علاوه هزینه‌های دراز مدت کارکنان، برای مثال برنامه‌های آموزشی تازه کاران نیز باید لحاظ شود. ارتقاء سخت افزاری و نرم افزاری نیز هزینه جداگانه‌ای است که نباید فراموش شود.
استفاده از زیرساخت‌های موجود سیستم CCTV، مانند دوربین‌های قدیمی، پایه‌های دوربین و کابل‌های کشیده شده، هزینه را کاهش می‌دهد. البته چنانچه قابلیت‌های دوربین و قطعات جدید را در نظر بگیرید، و بهبود عملکرد ناشی از تعویض زیرساخت و تجهیزات قدیمی را در نظر بگیرید، شاید به این نتیجه برسید که تعویض قطعات قدیمی با جدید راه حل مقرون به صرفه‌ای خواهد بود.

قطعات سیستم دوربین مداربسته


در سیستم‌ دوربین مداربسته از قطعاتی استفاده می‌شود که برای تولید، انتقال، نمایش و ذخیره داده‌های تصویری مستقیماً به آن وصل می‌شوند. سیستم مداربسته گاهی به سادگی دوربینی است که آن را از یک فروشگاه الکترونیکی خریداری می‌کنید و به نمایشگر متصل می‌کنید. اما سیستم‌های بزرگتر که تحت کنترل بخش امنیتی و حفاظتی است از قطعات متعددی تشکیل می‌شود که به شرح زیر دسته‌بندی می‌گردد:

  • دوربین
  • لنز
  • محفظه‌ها و پایه‌های نگهدارنده
  • نمایشگر
  • سوییچ و تسهیم کننده
  • ضبط کننده تصویر

تجهیزات مربوط به هر یک از گروه‌های فوق از ویژگی‌های متعددی برخوردار است که ضروریات اجرایی در چالش‌برانگیزترین محیط‌ها را نیز برآورده می‌کند. پیچیده‌ترین سیستم دوربین مداربسته دارای صدها دوربین و سنسور است که کلیه آنها به یک شبکه امنیتی سراسری متصل می‌شود.

دوربین‌ها

دوربین جزء ضروری یک سیستم CCTV است. انتخاب دوربین مناسب برای یک کاربرد خاص به دلیل رشد سریع تکنولوژی و گسترش دامنه کاربردهای گوناگون هر روز دشوارتر از روز پیش می‌شود. انتخاب دوربین کارآمد جز با داشتن اطلاعات دقیق درباره انواع دوربین، کاربرد، معماری بنا و محیط دربرگیرنده آن ممکن نخواهد بود.
تمام دوربین‌های مداربسته دارای سه بخش اصلی زیر هستند:

  • حسگر تصویر: این حسگر (سنسور) نور (فوتون‌ها) را به سیگنال‌های الکترونیک تبدیل می‌کند.
  • لنز: لنز نور منعکس شده از اشیاء را جمع‌آوری و نور را بر حسگر تصویر متمرکز می‌کند.
  • مدار پردازش تصویر: این مدار سیگنال‌های ویدئویی را سازمان‌دهی، بهینه‌سازی و منتقل می‌کند.

بهترین نوع دوربین برای هر سیستم CCTV به محیط اجرایی و نحوه گنجاندن آن در سیستم بستگی دارد. هنگام تهیه دوربین سوالات زیر را از خود بپرسید تا به جمع‌بندی بهتری برسید:

  • کیفیت مطلوب تصویر چیست؟
  • بزرگی میدان دید مطلوب (FOV) چقدر است؟
  • نورپردازی محیط چگونه است؟
  • آیا دوربین را در فضای داخلی نصب خواهید کرد یا خارجی؟
  • آیا تصاویر به صورت شبانه‌روزی تحت نظارت خواهد بود؟
  • شیوه انتقال تصاویر کدام است؟
  • آیا دوربین در شرایط جوی نامساعد قرار خواهد گرفت؟

دسته‌بندی‌های متفاوتی برای دوربین‌های مداربسته مطرح شده است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

طبقه‌بندی از نظر حرکت دوربین

دوربین‌ها از نقطه نظر حرکتی به دو گروه اصلی ثابت و چرخشی (PTZ) تقسیم‌بندی می‌شود. غالباً ترکیبی از دوربین‌های ثابت و PTZ به کار برده می‌شود تا بهترین پوشش نظارتی به دست آید.

دوربین ثابت

دوربین ثابت در یک موقعیت خاص ثابت می‌شود و روی یک دامنه دید مشخص و مورد توجه متمرکز می‌شود. دوربین ثابت برای استفاده داخلی و خارجی مناسب است و می‌توان آن را در ملأ عام یا به دور از نظر نصب کرد. دوربین ثابت در اندازه‌های متفاوت موجود است و می‌توان آن را در موقعیت‌های مختلفی، مانند اتاق کنترل یا اتاقک داخلی، روی میله‌ها و تیرها، حصارها یا سقف‌ها، نصب کرد. 
دوربین ثابت قابلیت الحاق به سیستم امنیتی الکترونیک (ESS) را دارد و از آن برای ارزیابی هشدارهای ESS استفاده می‌شود. برای مثال دوربین ثابت را می‌توان روی یک در امنیتی ثابت کرد، اما آن را به گونه‌ای تنظیم کرد که فقط هنگام باز بودن در شروع به ثبت تصاویر کند و به این ترتیب زنگ هشدار به صدا دربیاد. دوربین ثابت معمولاً ارزان‌تر از دوربین PTZ است و چون قطعات متحرک کمتری دارد به نگهداری کمتری نیز نیاز پیدا می‌کند. 
درادامه برخی از انواع مدل‌های دوربین مدار بسته عرضه شده توسط شرکت عرش گستر معرفی خواهد شد. با مطالعه بخش محصولات سایت شرکت عرش گستر می‌توانید از مدل های دیگر دوربین مدار بسته کسب اطلاع کنید.

دوربین چرخشی

PX-SDR302/20

  • دوربین اسپیددام با 100 متر برد دید درشب
  • لنز 30 X OPTICAL ZOOM، بدنه ترکیب فلز و ABS
  • رزولوشن: 2 MP

PX-SDR202/20

  • دوربین اسپیددام با 100 متر برد دید درشب
  • لنز 20 X OPTICAL ZOOM، بدنه ترکیب فلز و ABS
  • رزولوشن: 2 MP

دوربین چرخشی (PTZ) در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف برای فضاهای داخلی و خارجی وجود دارد. دوربین چرخشی عموماً در راستای دو محور می‌چرخد و کج می‌شود تا از شیب و دامنه‌ مناسب تصویربرداری کند. به علاوه فاصله کانونی لنز دوربین چرخشی را می‌توان متناسب با میدان دید FOV تغییر داد. بنابراین دوربین چرخشی نسبت به دوربین ثابت برای مشاهده و ثبت تصاویر انعطاف‌پذیری بیشتری در زمان واقعی دارد. دوربین چرخشی را می‌توان به صورت دستی یا خودکار کنترل کرد تا مرتبط‌ترین تصاویر ممکن ضبط شود.
در شیوه دستی این کاربر است که جهت دوربین را با توجه به نیازهای خاص هر موقعیت کنترل می‌کند و آن را روی اشیاء مورد نظری مانند ساک مشکوک، صورت فرد مشکوک یا پلاک خودرو زوم می‌کند تا جزییات ضروری را ثبت کند.
در روش دیگر می‌توان دوربین چرخشی را برای پویش خودکار رو به جلو و عقب در ناحیه وسیعی تنظیم کرد که با یک دوربین ثابت نمی‌توان آن را پوشش داد. موقعیت‌های پیش‌فرض برنامه‌ریزی می‌شود تا دید در بازه‌های زمانی مشخص تغییر کند. برای مثال می‌توان برنامه‌ای به دوربین چرخشی داد که دید را در هر 10 ثانیه عوض کند تا از ناحیه‌های مختلف مهم واقع در یک محدوده نظارتی خاص تصویربرداری کند.

طبقه‌بندی دوربین‌ها از نظر اتصال

دوربین‌های مداربسته یکی از دو روش زیر را برای انتقال داده‌ها به کار می‌گیرند:

دوربین تحت شبکه

دوربین تحت شبکه به شبکه‌های فعال بر مبنای پروتکل IP، مانند اینترنت متصل می‌شود و مشاهده و ضبط ازراه دور را ممکن می‌کند. دوربین‌های تحت شبکه با وضوح بالا (HD) نیز در دسترس است که تصاویری با جزییات دقیق را به دست می‌دهد.

برند کمپیون: CN-IP077455-3/1

  • دوربین تحت شبکه 3.1 مگاپیکسل با سنسور تصویر سونی
  • 24 عدد سنسور دید در شب
  • قابلیت تصویر برداری 15 فریم در ثانیه با ابعاد 2048 × 1536
  • IK10 بدنه ضد ضربه با استاندارد

برند کمپیون: CN-IP077488-3/1

  • دوربین تحت شبکه 3.1 مگاپیکسل با سنسور تصویر سونی
  • 24 عدد سنسور دید در شب
  • قابلیت تصویر برداری 15 فریم در ثانیه با ابعاد 2048 × 1536
  • IK10 بدنه ضد ضربه با استاندارد

دوربین آنالوگ

علی‌رغم استقبال فزاینده از دوربین‌های تحت شبکه دیجیتال، هنوز دوربین‌های آنالوگ منسوخ نشده است. دلیل رواج داشتن دوربین‌های آنالوگ هزینه بالای ارتقاء و تبدیل فرایند انتقال قدیمی است. دوربین آنالوگ گزینه‌هایی برای رزولوشن بالا دارد که آن را برای کاربری‌های نظارتی و امنیتی مناسب می‌سازد. به علاوه دوربین آنالوگ از مزایای امنیتی سایبری نیز برخوردار است، چون تنها راه برای آسیب زدن به کابل‌های کواکسیکال متصل کننده دوربین‌ها به هم دسترسی فیزیکی به آنها است. طبقه‌بندی از نظر وضوح تصویر طبقه‌بندی‌های مختلفی از نظر کیفیت وضوح تصاویر مطرح شده است. یکی از مهم‌ترین گروه‌ها در این نوع طبقه‌بندی دوربین‌های HD است.

دوربین HD

دوربین اولترا اچ دی غالباً در محل‌هایی با یک موضوع تخصصی معین، مانند بانک به کار برده می‌شود. کاربر می‌تواند دوربین اچ دی را با وضوح بسیار بالا زوم کند تا برای مثال بتواند مانع از تقلب در بازی پوکر شود. در دوربین‌های اچ دی از تکنولوژی‌های زیر بهره گرفته می‌شود:

AHD

PX-IR422/AHDH

  • دوربین پلارکس
  • کیفیت تصویر 2 مگاپیکسل
  • ديد در شب با برد 25 متر
  • لنز ثابت 3.6 ميليمتر
  • منبع تغذيه V dc 12
  • دارايی منويی تصويری (BLC OSD، DWDR 3DNR)

PX-IR429-AHDH

  • دوربین پلارکس
  • کیفیت تصویر 2 مگاپیکسل
  • 36عدد سنسور ديد در شب با برد 30 متر
  • لنز ثابت 3.6 ميليمتر
  • دارای منوی تصويرd OSD ، IP65 کلاس حفاظتيی
  • منبع تغذيه 12V dc – 2A

دوربین مداربسته AHD استاندارد نظارت تصویری مداربسته‌ آنالوگی با وضوح بالا است که در آن برای انتقال تصویر از دوربین‌های امنیتی به دستگاه DVRاز کابل کواکسیکال استفاده می‌شود.

HDTVI

PX-DR612/TVIH

  • سنسور تصوير1/3 اينچ CMOS
  • رزولوشن تصوير 2 مگاپيکسل
  • لنز ثابت 3.6 ميليمتر
  • 20 متر برد ديد درشب
  • OSD, ICR
  • درجه حفاظت IP66
  • تغذيه V DC12

PX-DR613/TVIH

  • سنسور تصوير1/3 اينچ CMOS
  • رزولوشن تصوير 2 مگاپيکسل
  • لنز متغیر8.2-12 ميليمتر
  • 40 متر برد ديد درشب
  • OSD, ICR
  • درجه حفاظت IP66
  • تغذيه12V DC

TVI مخفف واسط انتقال ویدئویی با وضوح بالا است. TVI می‌تواند سیگنال‌های دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کند، فاصله انتقال را افزایش دهد، هزینه کلی را کاهش دهد و فضای لازم برای ذخیره‌سازی را کمتر کند. دوربین مداربسته HD-TVI مبتنی بر کابل کواکسیکال است و از انتقال سیگنال ویدئویی HD، سیگنال صوتی و سیگنال دیجیتال پشتیبانی می‌کند.

HDSDI

واسط سریال دیجیتال با وضوح بالا (HD-SDI) دستگاه دیجیتال ویدئویی با وضوح بالا است که کیفیت تصویری 1080P را با کابل کواکسیکال منتقل می‌کند. تکنولوژی HD-SDI سیگنل ویدئویی فشرده‌سازی نشده را به دستگاه DVR منتقل می‌کند.

HDCVI

دوربین مداربسته HDCVI جدیدترین دوربین اچ دی در صنعت دوربین مداربسته است که از رزولوشن‌های بالاتر از دو مگاپیکسل پشتیبانی می‌کند و با کابل‌کشی موجود کواکسیکال RG59 کار می‌کند. تصویر دوربین مداربسته آنالوگ پیش از ابداع این تکنولوژی جدید محدود به رزولوشن 960h بود. دوربین HDCVI ارزان است، مشکلات عجیب بقیه دوربین‌ها را ندارد و دارای گونه‌های مختلفی مانند آنالوگ است.

طبقه‌بندی ظاهری

دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری به شرح زیر طبقه‌بندی می‌شود.

دوربین دام

شکل گنبدی مانند دوربین دام باعث می‌شود که تشخیص جهت تصویربرداری دوربین مشکل شود، به همین دلیل دوربین دام گزینه‌ای ایده‌آل برای ممانعت از اجرای جرم و ترساندن تبهکاران است. سه دلیل محبوبیت دوربین‌های مداربسته دام عبارت است از:

  • نصب آسان: اکثر دوربین‌های دام با دو یا سه پیچ نصب می‌شوند. به علاوه به راحتی می‌توانید دوربین دام را روی سطوح افقی و عمودی، مانند دیوار و سقف، ثابت کنید.
  • ضدخرابکاری بودن: دوربین دام روکشی از پلاستیک سخت دارد که از آن در برابر خرابکاری محافظت می‌کند.
  • قابلیت مادون قرمز: بعضی از دوربین‌های دام مجهز به نورافکن مادون قرمز هستند و می‌توانند در نور کم نیز تصویربرداری کنند.

دوربین بالت

CN-IP077625-3/1

  • دوربین تحت شبکه 3.1 مگاپیکسل با سنسور تصویر سونی
  • 70عدد سنسور دید در شب
  • قابلیت تصویر برداری 15 فریم در ثانیه با ابعاد (2048 × 1536)
  • کلاس حفاظتی IP66

دوربین بالت شکل استوانه‌ای ـ مخروطی بلندی شبیه به گلوله بولت دارد. این دوربین برای استفاده در فضای خارجی، به ویژه در شرایطی مناسب است که باید تصاویر دوردست دیده شود. دوربین بالت معمولاً داخل پوششی محافظ تعبیه می‌شود که از آن در برابر گرد و غبار، باران، تگرگ و دیگر عامل‌های آسیب‌رسان محافظت می‌کند. با استفاده از براکت نگهدارنده می‌توان دوربین را رو به یک جهت خاص نگه داشت. دوربین بولت با هر دو نوع لنز ثابت و متغیر کار می‌کند.

دوربین مخفی یا مینیاتوری

تحت شرایطی خاص لازم است که از یک دوربین مداربسته مخفی و کوچک استفاده کرد. این دوربین کوچک معمولاً در برابر شرایط جوی مقاوم نیست، بنابراین اگر می‌خواهید در فضای باز از آن استفاده کنید، حتماً باید آن را در یک محفظه قرار دهید. دوربین مخفی معمولاً با باتری کار می‌کند و مجهز به انتقال دهنده داخلی است تا یک سیستم بیسیم فشرده را ارائه دهد. دوربین‌های مداربسته مخفی و مینیاتوری مختلفی وجود دارد که می‌توانید نوع مناسب را با توجه به نیازها و کاربردهای خاص خود انتخاب کنید.

طبقه‌بندی از نظر نور

دوربین روز و شب

دوربین روز و شب از قابلیت تنظیم خودکار متناسب با نور محیط برخوردار است. دوربین روز و شب تصاویری رنگی را در نور روز ثبت می‌کند، اما شب هنگام روی حالت سیاه و سفید قرار می‌گیرد تا تصاویر شبانه نیز کیفیت مناسبی داشته باشد. این دوربین بر پایه آنالیز تصویر در زمان حال یا حسگر فوتوالکتریک کار می‌کند تا تشخیص دهد که چه زمانی باید به صورت خودکار فیلتر مادون قرمز را بردارد و در حالت تنظیمات تک رنگ قرار بگیرد.

دوربین دید در شب و دوربین در نور کم

دوربین دید در شب یا دوربین در نور کم برای ثبت تصاویر در محیط‌های تاریک به کار برده می‌شود. دوربین در نور کم برای تصویربرداری در محیط‌هایی با نورپردازی آمبیانس، مانند فضای داخلی رستوران، زیر لامپ‌های خیابان یا در مهتاب کامل، طراحی شده است. این نوع دوربین برای کاربرد در تاریکی مطلق مناسب نیست.
دوربین مداربسته دید در شب عموماً دارای دوربین‌های نزدیک مادون قرمز و مادون قرمز با نورافکن مادون قرمز داخلی است. کاربر با استفاده از دوربین دید در شب می‌تواند شب‌ها نیز نظارت موثری داشته باشد. فاصله‌ای که دوربین مداربسته می‌تواند اشیاء را از آن فاصله در تاریکی شب تشخیص دهد، به قابلیت‌های اجزاء دوربین، برای مثال لنز و سنسور، و شدت نور مادون قرمز بستگی دارد. نور مادون قرمز ساطع شده از این نورافکن‌ها دارای طول موج‌هایی در طیف مرئی است.

دوربین تصویربرداری حرارتی

در بعضی محیط‌ها باید از دوربین حرارتی استفاده کرد تا بتوان از میان موانعی مانند دود یا مه اطراف را مشاهده کرد. دوربین حرارتی تشعشع گرمایی یا مادون قرمزی را تشخیص می‌دهد که برای چشم انسان نامرئی است. در حال حاضر این دوربین‌ها به اختلاف دمای یک دهم درجه فارنهایت حساس است. دوربین‌های حرارتی نمی‌تواند تصاویر آن سوی شیشه یا آب را ببیند، اما تصویر مناسبی را از میان دود یا مه با تراکم محدود به دست می‌دهد. 
بسیاری از دوربین‌های حرارتی مجهز به پردازشگر تصویر داخلی هستند که کنتراست تصاویر را بهبود می‌دهند. به این ترتیب تصاویر شفاف‌تر و واضح‌تر دیده می‌شود. دوربین حرارتی به منظور نظارت بر ناحیه‌های با نور کم غالباً روی استابلیزر ژیروسکوپ، دستگاه‌های چرخشی و روی قایق‌ها و هلی‌کوپترها نصب می‌شود. همچنین دوربین‌های حرارتی کوچکی با نمایشگر داخلی نیز وجود دارد که می‌توانید از آنها در موقعیت‌های اضطراری و برای حفظ ایمنی و امنیت استفاده کنید. حسگر تصویر دوربین حرارتی به مرور از کار می‌افتد، بنابراین درباره ویژگی‌های عملکردی دوربین در یک بازه زمانی طولانی و هزینه تعویض و پشتیبانی دوره‌ای از شرکت سازنده سوال کنید.

انواع لنز

لنزها به سه نوع لنز با فاصله کانونی ثابت، لنز با فاصله کانونی متغیر و لنز زوم تقسیم‌بندی می‌شود. فاصله کانونی لنز به فاصله بین مرکز نوری لنز و سطح تصویر گفته می‌شود. بزرگی حسگر تصویر و فاصله کانونی لنز میدان دید دوربین را تعیین می‌کند.

لنز با فاصله کانونی ثابت

لنز با فاصله کانونی ثابت با یک فاصله کانونی ثابت و تغییرناپذیر ساخته می‌شود. چنین لنزهایی برای موقعیت‌هایی مناسب است که دوربین در یک محل ثابت باقی می‌ماند و ضروریات نظارتی تغییر نمی‌کند.

لنز با فاصله کانونی متغیر

فاصله کانونی این نوع لنز را می‌توان در یک دامنه خاص تغییر داد، البته هر تغییری باید به طور دستی در دوربین اعمال شود. به علاوه هر بار که فاصله کانونی تغییر داده می‌شود، عنبیه و فوکوس نیز باید مجدداً تنظیم شود. لنز با فاصله کانونی متغیر از انعطاف‌پذیری عوض کردن محتویات صحنه برخوردار است و در مقایسه با لنزهای زوم معمولی قیمت بالایی ندارد. پس از تنظیم فاصله کانونی و عنبیه، دوربین میدان دید را حفظ خواهد کرد. لنزهای با فاصله کانونی متغیر با توجه به اندازه فاصله کانونی، بزرگی دریچه دیافراگم و اندازه حسگر تصویر نام‌گذاری می‌شوند.

لنز زوم

لنز زوم، برخلاف لنز با فاصله کانونی متغیر برای حفظ فوکوس تعیین شده در سراسر فاصله کانونی طراحی می‌شود. لنز زوم در دوربین مداربسته غالباً با موتورهایی ساخته می‌شود که تغییر فاصله کانونی را از راه دور ممکن می‌کند. از لنز زوم در دوربین‌های چرخشی برای تحت نظر گرفتن موقعیت‌های مختلف یا در دوربین‌هایی استفاده می‌شود که باید بخش‌های مختلف یک صحنه را نمایش دهند. لنز زوم برحسب اندازه فاصله کانونی، گشادی دریچه دیافراگم و اندازه حسگر تصویر نامگذاری می‌شود.
بخش‌های دیگر دوربین مداربسته عبارت است از: نمایشگر تصویر، سوییچ و تسهیم کننده

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست